Proč někdy bývají naše balíky oškubané jak samica?

Proč někdy bývají naše balíky oškubané jak samica?

Naši zákazníci si jistě musí občas říkat: „Proč nebyl můj balíček tak krásný jako zásilky z jiných e-shopů?“

Pravděpodobně proto, že už ledasco zažil. Pro balení našich zásilek totiž používáme výhradně již použité kartony. Věříme totiž, že je zbytečné pro přepravu zásilek využívat nové krabičky, když na nás vhodný balicí materiál padá ze všech stran. Použitým kartonům dáváme druhou a mnohdy i třetí, čtvrtou,… možnost podívat se do světa.
Krabice a krabičky nám dodávají kamarádi nebo je sami sháníme, například v prodejnách smíšeného zboží. Může se tedy klidně stát, že své zboží dostanete s logem výrobce drogerie nebo potravin. Z větších krabic pak pomocí sofistikovaných nástrojů dokážeme nařezat materiál pro výrobu několika vlastních menších krabiček. Jsme čím dál lepší, ale nedokážeme ještě pracovat s milimetrovou přesností, takže některé naše balíčky se můžou zdát „oškubané jak samica“.
Výsledek tedy není žádná nádhera, je to pracnější než balení do nové krabičky, ale všechna negativa nám vynahrazuje dobrý pocit z toho, že použitelný karton nemuseli odvézt popeláři, nikdo pro nás nemusel kácet stromy, vyrábět krabice a vozit nám je až před dům.
Věříme, že i u našich zákazníků převáží radost z každého nepokáceného stromu nad rozladěním z nepravidelného tvaru zásilky.

Pro ty, kteří na úhledném balení přece jen trvají, například proto, že chtějí CRUSky použít jako dárek, nabízíme i tuto možnost. V procesu objednávky dostanete na výběr a ponožky pak dostanete v kartonové krabičce. Tuto možnost využívá cca 1 zákazník z 20.

A co plasty?
Ponožkoboty dodáváme s černým transportním pytlíkem, který využijete i pro skladování. Nepromokavé ponožky tento pytlík nemají, a proto občas pro balení používáme plastový sáček. Pokud se tak stane, vězte, že i tento plastový obal už byl minimálně jednou použit a rozhodně nebyl zakoupen pro účely balení našich/vašich ponožek. I u plastových pytlíků platí, že je raději znovu použijeme k balení nebo vycpání volného místa v krabici, než aby pro ně museli po prvním použití jezdit popeláři.
Ne, neděláme to proto, abychom se zbavili nepořádku nebo abychom na zákaznících ušetřili. Šetřit chceme jedině přírodu. Věříme, že to pochopíte.

Postupně se snažíme zbavit i plastové lepicí pásky, kterou používáme při balení, aby zásilky vydržely přepravu.  Poslední 3 měsíce testujeme papírovou lepicí pásku. Ta má své limity a oproti plastové příbuzné má horší lepicí vlastnosti, ale postupně jsme vychytali mouchy a přibližně 90 % zásilek odchází zalepených papírovou páskou.

Neumíme spočítat vypité šálky kávy, počet zodpovězených dotazů ani kilometry našlapané v našich ponožkách. Celkem přesně ale máme spočítáno, kolik zbytečných kartonů a jednorázových plastových pytlíků muselo být vyrobeno jen pro naše zásilky.

Je to jedna velká nula a jsme na to hrdí.

Sdílet článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *